Thursday, 29 March 2012

gift

hye sumer...
hahahaha...rmai ke yg bcce blog aku ni??
hurmmm...mgkin lbih tepat lg..ade ke yg bace blog aku ni??
hahahahaha..
wt ever la..
yg pnting ini adalah blog aku..
kn???????????

ok
start cerita tuk hri ni..
tp cerita pasal gift ni sebenarnya aku nk tulis hari 2 lg
tp d sbb kn kekangan masa
terpaksalah aku tunda kan
sbb aku tundakan nk tulis cerita pasal GIFT ni adalah kerana
aku nk cari mood yg happy
so cerita ni pun akan jd happy la kn??
ha5..

GIFT yg aku nk share kt sni adalah GIFT dr en.kekasih
hurmmmmm
dia da bg aku lama sebenarnya
cuma aku je yg lmbt nk update kn kt blog aku ni

bnde yg d beri adalah beberapa jenis coklat
hehehehe...
best kn??
hurmmm
rp d sbb kn byk sgt dia bg
so, aku pun dgn baik hati nya la
'kekah' kn coklat2 ni kt mmbr2 aku
yum2..
seminggu ktorg amik masa tuk hbis kn sumer coklat 2
yela,
xkn la nk hbis kan sumer 2 dalam masa sehari
nnt sumer kene kencing manis plak
hahahahaha ( jauh sgt plak pk)
...
sbnarnya dia da lma ckp kt aku dia nk bg coklat 2
tp kitorg asik bz je
..
last2 da 2mggu dia beli
bru la coklat 2 smpi kt tgn aku..
seriously,
aku ingat dia beli 1 atau 2 je coklat
tp x sangka plak dia beli byk giler
tp x la smpi seguni
hahaha
nnt aku upload kn gmbr2 coklat yg dia bg kt aku
haaaaaaa
mmbr2 aku sumer nyer sasy tanks to en.kekasih
sbb bli coklat yg byk 2
kadang2 siap bwak bekal g class
hahaha
...
hurmmm
tanks ya en.kekasih sbb bg sy coklat2 2
tanks sbb awk tlg sy meng-bam kan lg badan sy yg dah sentiasa bam ni
hahahaha
...
ni dia coklat2 yg d bg oleh en.kekasih


hehehe..
seronok x hingat time makan
sampai terlupa en.kekasih kejap
hahaha...
jgn mrh yer..

kt sni aku nk share la skit
apa yg aku rsa bila dpt GIFT ni
...
mgkin bg sesetengah org
dorg akan anggap cm ni 'ek eleh stakat coklat pun nk kecoh'
tp!!!
bg aku
walaupun dia bg aku gula2 seposen
aku ttap akan hargai
sbb
aku tau dia bg aku dgn ikhlas
..
kadang2 kita sendiri pun x mmpu nk bg org lain apa yg sepatutnya jd milik kita
btul x??
hahahahahaha...
haishhhh...
baek aku stop dulu tulisan aku kt sini b4 ayat aku jd makin tunggang langgang
dah la aku ni ada masalah skit dlm penyusunan ayat..
hahahaha
hope korg blh faham la apa yg aku nk sampai kn abnarnya
...
ok bubye sumer...

Wednesday, 28 March 2012

berhijrah

assalamualaikum
entry kali ni nk cerita pasal berhijrah , penghijrahan , perpindahan n ayat2 yg seangkatan dgn nya lah
..
aku tetiba rasa nk tulis tntg tjuk ni sbb 
hri ni aku kluar ngn mak n abah
wktu ngah jalan2 aku de la ternampak 2-3 org girl yg berhijab
maksud berhijab aku ni bkn setakat pakai tudung je tp die siap pkai purdah
mse 2 tetiba aku ter'perhatikan diorang dari jauh lg
sampailah
aku x nampak dorg dr pandangan mata aku ni
aku x tau la kalo dorg perasan ke tidak
tp yg pelik nya
masa aku tengok dorg
tetiba ade suara dr hati aku berbisik
'bila plak turn kau nk jd mcm 2??'
huhhhhhhh
seriously,aku tetiba teringat hari yg dah nk kiamat
..
hurmmm
lpas kejadian td
aku asik terfikir dan mcm2 soalan bermain dlm kepala aku ni
dan antara soalan2 nya
'blh ke berhijrah mcm 2 tp kita x tau pun tujuan utama kita sbb kita x fhm untuk apa semua 2'
'mampu ke aku nk teruskan penghijrahan 2 sedangkan aku xde panduan'
'kalau aku dah bernikah nnt,sma ke niat aku ngn suami' (ni ter-over plak pk)
.....
.....
fikir punya fikir
aku pun sakit kepala fikirkan bnde yg aku x mmpu nk jawap
..
btul la kate org
bila kita nk buat kebaikan,akan ada satu suara halus dr hati kita tuk menidakkan apa yg cuba kita buat
terutama bnda2 yg kearah kebaikkan
mgkin hati aku blum bersedia untuk semua 2
dan
aku blum tntu dpt pikul tanggungjawap yg besar 2
....
aku rsa cm 2 sbb 
tanggungjawap yg kecil ni pun aku x mmpu nk laksanakan dgn baik apatah lg nk pikul tanggungjawap yg besar
Allah lebih tau dr segala-galanya
....
kadang2 korg pernah terfikir x apa yg dah ditetapkan untuk kita yg ada tertulis kt Luh Mahfuz??
mst korg rsa mcm nk pegi je kt sna kn??
nk tgk penghujung hidup korg ni diakhiri mcm mne
diakhiri dgn kebaikan
atau kejahilan dan kekufuran
Nauzubillah.....
mnx di jauh kan la
.....
aku harap sgt di hujung akhir hayat aku ni , aku dpt langsaikan tanggungjawap aku sebagai umat Nabi Muhammad yg berjaya
bkn stakat duniawi , malah ukhrawi..
Wallahualam..
....
aku rsa stakat ni dulu la tulisan aku tuk kali ni
hope apa yg aku terfikir nnt dpt aku tunaikan 1 hri nnt
tp hanya Allah yg tau bila waktu dan masa nya..
....
he5...
adios


Monday, 26 March 2012

orang yang ada di sekeliling aku di UiTM

huhhhhhh.....
cari punya cariii..
selongkar punya selongkar..
akhirnya aku jumpa gak gambar dorg dalam lappy aku ni..
dari satu album ke album yang lain aku cari..
seriusly,dah naik juling mata aku tengok gambar2 dorg yang paling sesuai untuk di kongsi dan di muat turun kat sini..
haaaaaaa..
hari ni aku nak share ngn korg tentang org yang menjadi racun dalam hidup aku...
dan...........
hanya merekalah yang menjadi penawar dalam hidup aku serta senyuman ku...
huwahahaha..jiwang lak..
but seriusly
they r the best thing in my life..
i always say tanks to Allah because meet me with them..
love u all,soooooooooooo muchhhhhhhhhhhhhh...
and hopefully one day,all of u will read this =)


ini syida....
aku slalu panggil die sparta ( watak joong kook dalam running man )..
tp tiap kali aku panggil die macam tu mesti die jeling maut kat aku..ha5..
die ni aku jumpa dari 1st day aku kt UiTM ni,sampai sekarang aku still kawan ngan die..die ni seorang yang cepat bekerja dan sangat sensitive dengan masa..contoh nya,kalau aku janji ngan die jumpa kul 8am,die akan ade kt tempat yang dijanjikan tu pukul 7.45am...seriusly,aku pun kadang2 x terikut cara dier..
die ni juga lah yang jadi jam aku waktu pagi,before pegi class die msti datang bilik aku dulu..he5..die ni muda dari aku 2tahun..walaupun  umur kitorang beza agak ketara tp kadang2 aku rasa macam aku ni sebaya ngan die..ha5(perasan muda)..satu benda penting yang aku kadang2 pelik ngan die ni adalah dia sangat suka tengok dan layan cerita Korea....huhhhhhhhhhhh......sampai skrg ni aku pun dah terjebak dengan kancah Korea die tu..huwahaha...tp aku tgk part yang best je r..slalo nye die will find every episode yang interesting and will show it to me....haaa.....dia ni garang jugak r,ekut suka suki hati die je nak marah2 org...mcm SPARTA!!!!!....ha5....tp best kwn ngn die....


ni atiqah a.k.a makcik..
aku rasa die ni dah x asing lagi dalam blog aku ni..hurmmmmmm...bagi aku die ni seorang yang sangat pick up dalam bab2 blaja nie..die sangat senang tangkap ape yang lecture ajar...............die sangat suka makan TOMYAM dan x suka makan sayur..die pun x akan  makan atau minum bnde yang berasaskan kn COFFEE..bg aku die ni orang yang ada wawasan dan kadang2 tu terlalu berfikir jauhh...hurmmm susah nk xplain but i know her..tp kadang2 die ni ske gak buat sesuatu ikut kan perasaan die walaupun bnde yang die nak buat tu x bape nak betul pun..ha5...jgn mrh eh..hurmm,aku ingat lg mse mula2 die bercakap ngn aku dlu..perbualan pertama kami adalah menceritakan masalah die ngn kwn dier yg slalo dtg lmbt ke kelas..die mengadu kt aku dan aku selesaiakan..e2 la detik pertama kami berkenal dan x sangka sampai hari ni kau kawan ngn die..mgkin dah jodoh agak nyer..tp,kadang2 aku pun x sangka akan kawan ngn die sbb kolej die ngn kolej aku bkn nyer dekat..die ni bdak JB..kota JB..
die slalo tumpang tido kt blik aku n bila die tido kt blik aku ,kitorg akan berborak smpi x ingat dunia,kadang2 2 x sedar pun dah pukul 2-3 pg..bila dah tido lmbt so time nk bgn subuh pun agakj ssah tp still bgn ok..sbb kitorg akan psang alarm pada semua handphone kitorg..mak cik ade 2 phone n aku pun ade 2 phone,so setiap pg kami akan dengar ke empat,empat alarm ni smpi la kami bgn..he5..jadi pada sessape yg rse2 perlukan khidmat untuk berbual boleh lah pergi jumpa dier..
ha5..no phone die 017-xxxxxxx dan 013-xxxxxxx....
opppssss...x blh la nk bg,nnt aku yg kne ngn die..
huhuhu...serunnnnnnnnnnnnnnnnnnn.......................

huhhhhhhh...
seronok sgt dah cerita psal dorg nih..
aku akan cerita lg psal 2 org remaja yg bru dtg dlm hidup aku..
tp bkn kt entri yg kali ini..
next keluaran la eh..
ha5...ayat mcm nk promote kereta plak..
ok kwn2..
wt ever it is
u never know how i show my love but in the same time u still can feel it..
only u n me know how it is..

assalamualaikum
=)

Sunday, 25 March 2012

jom layan lagu NAJWA MAHIADDIN -got to go-

video



lyrics...


This time I’m gonna live my life
I ain’t no stepforg wife
No I ain’t perfect
Gonna find somebody who’s worth it
And no you ain’t that person
Coz I cought you constantly flirtin’
With my best friend
So I guess I’ll say goodbye
I’ll find me another guy
Why (why why why )
You always makin’ me
Cry ( cry cry cry )
No I can’t stant it
No you can’t be my man
It don’t matter who you are
Even if you were a star
You’ve got to go
( go go go go go go )
Read my lips I’m leavin’
And no no I ain’t teasin’
This time it’s for real
Gotta find you another girl
Coz this one sure ain’t stayin’
By the time you finish what you’re sayin’
I’ll be gone
So I guess I’ll say goodbye
I’ll find me another guy

cuti bermula

yeahhhhhhhhhhh...................................
hahaha..
adalah perkara yang normal bagi student untuk berasa happy yg over bila menjelang musin cuti semester
sebab...
dah x payah nak mengadap buku lagiiiiiiiiiiiiiiiii....
hahahaha..
terover happy plak..


semalam adalah paper aku yang loast tuk semester ini..
huhhh...
dah lepas satu beban yg amat berat tuk aku sem ni..
seriously,every semester aku akan rse ade paper yg membebankan..
n
bkn aku jer la yg rse bnde ni sbb sumer student pun akan rse bnde yg sma..
dan
bak kate mak n abah aku,'bnde ape yg dlm dunia ni x ssah nk buat??''
'sumer yg kita buat msti kne ade usaha'...
e2 je la ayat yg aku pegang setiap kali aku rse aku x mmpu nk buat sesuatu..
tankss mak n abah..


ok...
startt cerita planning aku tuk sepanjang cuti ni..

1) nak join aktiviti jogging abah
2) nak buat something tuk si dia
3) nak berfacebook n always update my blog
4) kemas kan umah yg dah d kemas
5) mulakan balik aktiviti mencuba resipi baru (kesian abah sbb kene rase sumer n kene kuar duit tuk brg2
    yg nak d gunakan)
6) cuba untuk menarik balik mood cartoon yg dah lama d tggal kn
7) cuba untuk mencapai setiap list d atas

hahahahaha...
e2 je la aktiviti aku tuk semester break nih...
nmpk cm simple but not easy like we think..
ape yg aku list 2 x semestinya aku dpt tunaikan sbb aku kne spend some of my time to do it..
.......................................
........................................
.............................................
....................................................
..............................................................
.......................................................................
...............( otak blank ) ...........................................
...........................................
.....................................................
..................................................................
...........................................( x ta nk ckp pe lg ) ......................................
..................................................
................................................................................................( ahahhhh ) ............
..( still not working bcoz still not have idea )..............................................................
...............!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!...............................
............................................................( yesss...).....
(got it )................................
....................................
hurmmmm..esok je la crita sbb mmg otak tetiba blank n x tau nk crita aper..
ok bubye..